Sprijin pentru vedere, piele şi membranele mucoase
- Beta-caroten pur, precursorul natural al vitaminei A, într-o formă stabilă şi uşor digerabilă
- 1 Provitamina A pentru menţinerea sănătăţii pielii, a vederii normale şi a sănătăţii membranelor mucoase
- 2 Conţine vitamina E naturală, care contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
- Fabricat în Danemarca sub control farmaceutic
Bio-Caroten+E
O capsulă conţine | % din VNR* | ||
---|---|---|---|
Vitamina A (din β-caroten, 6 mg) | 1000 µg | 125% | |
Vitamina E | 10 mg | 83% |
* VNR = Valoarea nutrițională de referință.
Informaţii despre produs
Mod de administrare:
1 capsulă pe zi, după masa principală.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Femeile însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanele care iau medicamente, trebuie să ceară avizul medicului înainte de a lua acest supliment.
Contraindicat persoanelor alergice la soia.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.
Prefixul Bio nu se referă la provenienţa din sistemul de agricultură ecologică, ci la biodisponibilitatea produsului.
30 capsule moi = 11,7 g
Ingrediente
Agent de întărire: Ulei de soia
Învelişul capsulei: Gelatină
Agent de umezire: Glicerol
Beta-caroten 30% (ulei de Floarea-soarelui)
Agent de umezire: Apă purificată
Vitamina E (d-α-Tocoferol)
Colorant: Oxid de fier
Conditii de păstrare:
La temperatura camerei, ferit de lumina solară.
A se consuma de preferinţă înainte de sfârşitul perioadei înscrise pe cutie.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
Informaţii utile
Capsulele trebuie înghiţite întregi şi administrate în timpul mesei sau după o masă la care se consumă grăsimi.
La administrarea a 5 sau mai multe capsule pe zi, pielea poate căpăta o nuanţă asemănătoare bronzului.
Folosirea dozelor mari pe perioade lungi de timp (5 sau mai multe capsule pe zi) nu este recomandată pentru fumătorii înrăiţi.
Ce este Bio-Caroten+E?
Bio-Caroten+E se prezintă sub forma a mici capsule care conțin echivalentul a 1000 µg de vitamina A. Această doză este aproape 125% din Valoarea Nutrițională de Referință pentru beta-caroten. Beta-carotenul este introdus într-o matrice de ulei, matrice care păstrează amestecul stabil şi creşte biodisponibilitatea produsului. Studiile documentează faptul că beta-carotenul sub formă de supliment are o biodisponibilitate mai mare decât atunci când îl ingerăm din legume.
Bio-Caroten+E conține și vitamina E naturală, sub formă de d-alpha-tocopherol. Pentru o absorbție optimă, se recomandă administrarea Bio-Caroten+E împreună cu alimentele.
Ce este beta-carotenul?
Beta-carotenul este o carotenoidă. El aparţine unui grup de coloranţi vegetali galbeni-roşii şi este cel care dă morcovilor culoarea portocalie. Beta-carotenul este şi o pro-vitamină şi poate fi convertit în vitamina A atunci când organismul are nevoie. În anumite zone de pe glob, beta-carotenul este singura sursă de vitamina A a locuitorilor. Vitamina A contribuie şi la procesul de diferenţiere celulară din organism şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
Beta-carotenul şi vitamina A
Beta-carotenul este o sursă vegetală de vitamina A. Beta-carotenul este o substanţă liposolubilă şi are nevoie de prezenţa grăsimilor pentru a putea fi absorbit în organism. Când beta-carotenul este convertit în vitamina A, aceasta contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi a membranelor mucoase. Vitamina A este implicată şi în procesul de diferenţiere celulară din organism, în funcţionarea normală a sistemului imunitar şi în menţinerea vederii normale.
Ingestia alimentelor și a suplimentelor alimentare care conțin o cantitate mare de beta-caroten (30 mg sau mai mult) poate duce la colorarea pielii într-o nuanță ușor portocalie care este rezultatul acumulării (inofensive) a beta-carotenului sub piele, în special în zona mâinilor și picioarelor. Această colorație dispare în momentul în care se reduce doza de beta-caroten ingerată.
Betacarotenul și fumătorii
Toate suplimentele alimentare care conțin beta-caroten trebuie administrate cu precauție la fumători, deoarece cercetările au evidențiat că doze mari de beta-caroten administrare fumătorilor înrăiți sunt asociate cu o creștere a riscului de cancer la plămâni.
Nu există nicio evidență a efectelor negative ale beta-carotenului atunci când acesta este administrat nefumătorilor.
Mai mult, nu trebuie să ne fie teamă că obținem prea multă vitamina A din beta-caroten, deoarece organismul nostru nu mai convertește vitamina A din beta-caroten atunci când depozitele de vitamina A din corp sunt saturate.
Surse de beta-caroten
Beta-carotenul se găseşte în diferite alimente, cele mai bune surse fiind:
- legume verzi
- brocoli
- morcovi
- ardei gras roşu
- dovlecel
- caise
Conţinutul de beta-caroten din legume poate varia foarte mult, în funcţie de o serie de factori precum: solul în care au fost cultivate legumele, fertilizatorii, vântul, condiţiile meteo şi tratamentele la care a fost supusă recolta.
Ce este vitamina E?
Bio-Caroten+E conţine vitamina E naturală sub forma d-α-Tocoferol, cel mai activ tip de vitamina E din organism. Ca şi beta-carotenul, vitamina E este o substanţă liposolubilă. Efectul principal al vitaminei E este acela de antioxidant, deoarece are rol în inhibarea oxidării acizilor graşi nesaturaţi. Vitamina E sprijină protecţia celulelor organismului împotriva stresului oxidativ. Nevoia de vitamina E este direct proporţională cu ingestia de acizi graşi polinesaturaţi.
Vitamina E se găseşte în:
- Ulei de germeni de grâu
- Migdale, nuci
- Produse lactate grase
- Ouă
- Legume verzi
Recomandări oficiale
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) afirmă că betacarotenul și vitamina E au următoarele recomandări:
Betacarotenul (vitamina A)
- Contribuie la menținerea sănătății pielii și menținerea sănătății membranelor mucoase
- Contribuie la menținerea vederii normale
- Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
- Contribuie la metabolismul normal al fierului
- Contribuie la procesul de diferențiere celulară
Vitamina E
- Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ