Caută

    Search Results

    Închideți

    Cutie cu 80 de capsule(3000 IU / 75 µg) de Vitamina D3 in ulei de masline presat la rece


    Vitamina D 75 µg în ulei de măsline presat la rece

    • Formula concentrată de D-Pearls cu 75 µg (3000 UI) de vitamina D3 în ulei de măsline presat la rece
    • Biodisponibilitate documentată
    • Pentru oase, dinţi şi muşchi
    • Sprijină  procesul de diviziune celulară
    • Fabricat în Danemarca sub control farmaceutic 
    Read moreShow less

    D-Pearls Bio-Vitamina D3 75µg

    Pharma Nord

    O capsulă conţine        % din VNR*
    Vitamin D3 (Cholecalciferol)    75 µg   1500%

    * VNR=Valoarea nutrițională de referință

    Products Facts

    Mod de administrare:
    1 capsulă pe zi, sau după recomandarea medicului. 
    De preferat dupa o masă.
    A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
     

    Produsul nu conține gluten.

    Femeile însărcinate sau care alăptează, precum şi persoanele care iau medicamente trebuie să ceară avizul medicului înainte de a lua acest supliment.

    Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.

    Prefixul Bio nu se referă la provenienţa din sistemul de agricultură ecologică, ci la biodisponibilitatea produsului.

    Ingrediente
    Agent de încărcare: Ulei de măsline
    Învelişul capsulei: Gelatină
    Agent de umezire: Glicerol, apă purificată
    Vitamina D3 (colecalciferol) din lanolină de oaie, 3 mg 
    Pudră de cacao

    Condiţii de păstrare:

    A se păstra la temperatura camerei.
    A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
    A se consuma de preferinţă înainte de sfârşitul perioadei înscrisă pe cutie.

    Se recomandă ca persoanele în vârstă şi cele cu pielea închisă la culoare să folosească vitamina D pentru a-şi întări oasele.
    O piele mai în vârstă şi închisă la culoare are o abilitate mai scăzută de a produce vitamina D3 .

    Ce este Bio-Vitamina D3 D-Pearls ?

    Bio-Vitamina D3  D-Pearls sunt capsule gelatinoase cu 75 μg de vitamina D3 în fiecare capsulă. Deoarece sunt mici, sunt uşor de înghiţit. Vitamina D este liposolubilă şi este dizolvată în ulei de măsline presat la rece pentru a îmbunătăţi absorbţia acestei substanţe în sistemul digestiv. Capsulele se înghit cu uşurinţă dar pot fi şi mestecate. Cercetările au dovedit că vitamina D din D-Pearls Bio-Vitamina D3 are o absorbţie ridicată în organism.

    Siguranță și calitate

    În fabrica Pharma Nord din Vojens, Danemarca, sunt produse atât medicamente, cât și suplimente alimentare, ceea ce face posibilă efectuarea aceluiași control a suplimentelor alimentare ca în cazul medicamentelor. Atât suplimentele alimentare, cât și medicamentele sunt examinate pe baza unui plan atent determinat - care asigură că produsele conțin ceea ce spune specificația. Acest lucru oferă consumatorilor o asigurare că fiecare D-Pearls conține cantitatea de vitamina D listată.

    D-Pearls este pe piața europeană din 2007.

    Biodisponibilitate documentată

    D-Pearls Pharma Nord au fost testate de cercetătorii de la Universitatea din Oslo, care le-au dat sportivilor diferite doze de vitamina D din D-Pearls sau capsule placebo inactive. Studiul a arătat că vitamina D din D-Pearls, atât în doze mari, cât și în doze mici, a fost bine absorbită de participanți, în timp ce sportivii care au primit placebo au avut un conținut neschimbat de vitamina D în sânge.

    Graph showing good bioavailability of D-pearls

    Ilustrația arată diferența de vitamina D în sânge în decurs de 4 săptămâni în grupul care a primit 76 mcg (3040 UI) de vitamina D zilnic și în grupul care a primit capsule placebo.

    Sursa: Baumann ACK. Effekt av vitamin D-tilskudd på 25(OH)D status. University of Oslo, July 2013.

    Ce este vitamina D?

    Vitamina D este o vitamină liposolubilă. Aceasta înseamnă că are nevoie de prezenţa grăsimii pentru a putea fi absorbită în intestin. Ca şi alte vitamine, vitamina D este esenţială pentru organism. Există câteva tipuri de vitamina D, dar cele mai importante sunt D2 (ergocalciferol) şi D3 (colecalciferol).

    Vitamina D2 se găseşte doar în alimente şi este produsă de fungi şi plante când acestea sunt expuse la lumina ultravioletă.

    Până acum, ştiinţa considera că ambele forme de vitamina D sunt la fel de eficiente în organism. Dar, în funcţie de metoda de măsurare folosită, vitamina D3 este cu 56-87% mai eficientă decât vitamina D2 în ceea ce priveşte creşterea nivelului vitaminei D în sânge. Mai mult, Vitamina D3 este stocată în ţesutul adipos de trei ori mai eficient decât vitamina D2. *

    * Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

    Copiii au nevoie de mai multă vitamina D decât adulţii.

    Vitamina D are o serie de funcţii importante în organism:

    •  participă la procesul de diviziune celulară
    •  contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului osos şi la menţinerea sănătăţii dinţilor 
    •  contribuie la absorbţia şi utilizarea normală a calciului şi fosforului 
    •  contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi la menţinerea funcţiei normale a sistemului muscular 

    Young woman with a sunscreen cream
    Surse de vitamina D

    Există două surse principale de vitamina D: lumina soarelui și dieta.

    Vitamina D de la soare

    Dezvoltăm un precursor al vitaminei D3 în piele pe baza colesterolului atunci când primim suficientă lumină solară sau radiații UV echivalente. Acest precursor trebuie ulterior transformat (hidroxilat) în ficat și, respectiv, în rinichi, pentru a deveni vitamina D activă.

    Vitamina D din lumina soarelui este o sursă eficientă de vitamina D, dar este produsă numai atunci când soarele este sus pe cer. În părți mari ale Europei, acest lucru se întâmplă numai în perioada de vară și, prin urmare, putem produce niveluri suficiente de vitamina doar în această perioadă a anului.

    Regula generală
     

    Pentru a forma vitamina D din lumina soarelui, indicele UV trebuie să fie cel puțin 3 sau mai mare. Indicele UV este folosit ca o măsură a intensității radiației ultraviolete a soarelui. Dacă aveți dubii dacă puteți forma vitamina D din soare, uitați-vă la umbra voastră. Dacă lungimea umbrei tale are aceeași lungime sau mai mică decât înălțimea ta, atunci poți forma vitamina D. Pe de altă parte, dacă lungimea umbrei este mai mare decât înălțimea, vitamina D nu se formează.
     

    Vitamina D din dietă

    Vitamina D se găsește în cantități mai mari doar la peștii grasi, cum ar fi somonul, heringul și macroul. În plus, vitamina D se găsește în cantități limitate în carne, produse lactate și ouă. În regnul vegetal vitamina D este disponibilă doar în cantități mici în anumite ciuperci. În dieta noastră, unele dintre cele mai bune surse de vitamina D sunt:

    • gălbenuş de ou 

    • ficat de cod 

    •  peşte gras 
    •  uleiuri 
    •  unt
    •  fungi


    Există o anumită pierdere de vitamina D din dietă atunci când este încălzită.

    Nevoia de vitamina D

    Graph showing the skins decreasing ability to produce vitamin D with increasing ageSuplimentele puternice de vitamina D ar putea fi indicate în special la:

    • Persoanele cu o pigmentare mai închisă a pielii, deoarece au nevoie de 5 până la 10 ori mai multă expunere la lumina soarelui pentru a genera aceleași cantități de vitamina D3 precum persoanele cu pigmentare mică sau deloc
    • Oricine, indiferent de vârstă, care are un risc crescut de osteoporoză
    • Oamenii care nu petrec timpul în aer liber pe parcursul zilei sau în general evită lumina soarelui
    • Copiii şi adulţii care îşi acoperă corpul în totalitate pe timpul verii
    • Rezidenți ai căminelor de bătrâni
    • Persoane cu vârsta de peste 70 de ani. O piele mai în vârstă este mai puțin capabilă să genereze vitamina D3 din lumina soarelui

    Veganii şi vegetarienii sunt sfătuiţi să urmeze recomandările oficiale privind expunerea la soare şi, pe cât posibil, să-şi suplimenteze alimentaţia cu vitamina D pe perioada iernii.
    Nivelul de vitamina D din sânge poate fi determinat printr-un test care măsoară nivelul 25-hidroxivitamina D (25-(OH)D) şi este exprimat în nmol/l. Valorile măsurate ale vitaminei pot varia astfel:

    Unit: nmol/l Unit: ng/ml ~ µg/L
    • < 12 nmol/l: Deficienţă severă 
    • 12-25 nmol/l: Deficienţă
    •  25-50 nmol/l: Insufficient
    • > 50 nmol/l: Suficient 
    • 75-150 nmol/l: Nivel optim pentru persoane cu oase fragile şi pentru cele care au probleme cu rinichii 
    • > ca. 200 nmol/l: Risc de supradozare 
    • <5 ng/ml: Deficienţă severă 
    • 5-10 ng/ml: Deficienţă 
    • 10-20 ng/ml:Insuficient 
    • >20 ng/ml: Suficient 
    • 30-60 ng/ml: Nivel optim pentru persoane cu oase fragile şi pentru cele care au probleme cu rinichii
    • >approx. 80 ng/ml: Risc de supradozare

    > a se citi: ” mai mare decât”
    < a se citi: ” mai mic decât”


    Echivalenţe ale unităţilor de măsură
     

    •  1 nmol/l = 0,4 ng/ml
    •  75 µg = 3000 IU (unități internaționale)
       

    Măsurarea nivelului vitaminei D
     

    Cel mai sigur mod prin care se poate determina nivelul de vitamina D din sânge este realizarea unui test. Persoanele sănătoase nu au nevoie să-şi determine uzual nivelul vitaminei D în sânge. Pentru alte persoane însă, al căror stil de viaţă o impune, este de dorit să se facă această măsurare.

    Insuficienta expunere la soare, alimentaţia dezechilibrată dar şi anumite medicamente pot afecta absorbţia vitaminei D în organism, crescând astfel nevoia de suplimentare cu acest nutrient.

    Vitamina D și procesul normal de îmbătrânire

    Deși procesul de îmbătrânire ne afectează diferit în funcție de genomul și stilul nostru de viață, toată lumea va constata că în timp, corpul se uzează și funcționează mai puțin eficient. Acest fenomen face parte din procesul normal de îmbătrânire și poate avea, de asemenea, un efect asupra cantității de vitamina D de care avem nevoie.

    Majoritatea celulelor corpului sunt echipate cu receptori de vitamina D, care sunt structuri mici de pe suprafața celulelor, care sunt activate de vitamina D3 activă. Acești receptori ai diferitelor celule sunt, de asemenea, explicația multor efecte diferite ale vitaminei D în organism.

    • Sistemul imunitar

    A devenit clar că vitamina D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar când s-a descoperit că diferite globule albe din sânge, cum ar fi macrofagele și celulele dendritice, precum și limfocitele T și B sunt echipate cu receptori ai vitaminei D. Vitamina D este necesară pentru ca aceste celule imune să își îndeplinească funcțiile. De exemplu, s-a demonstrat că vitamina D activă stimulează genele din nucleul celulei; aceste gene codifică peptide care inhibă viruși, bacterii și ciuperci.

    Sistemul nostru imunitar atinge eficiența maximă în adolescență. Chiar și la persoanele în vârstă sănătoase, sistemul imunitar devine mai vulnerabil la noi infecții pe care nu le-a mai întâlnit până acum. Bătrânii, de exemplu, au mai puține celule albe din sânge, iar gradul de inflamație în organism este mai mare decât la persoanele mai tinere. Persoanele în vârstă ar trebui să acorde o atenție specială obținerii unei cantități suficiente de vitamina D. 

    • Țesutul osos

    Masa noastră osoasă crește la vârsta de 20 - 30 de ani. După aceasta, țesutul osos devine din ce în ce mai ușor și mai poros. Vitamina D este necesară pentru oase și dinți normali, deoarece vitamina D ne ajută să menținem un conținut normal de calciu în sânge, iar vitamina D este necesară pentru ca oasele și dinții să absoarbă calciu.

    De la vârsta de 40 de ani, există o pierdere treptată a masei osoase de ordinul a 0,5% anual la bărbați și de aproximativ două ori mai mare la femei.

    • Funcția musculară

    Mușchii noștri au nevoie și de vitamina D pentru a funcționa normal. Capacitatea mușchilor de a se contracta depinde de ionii de calciu. După cum s-a menționat anterior, vitamina D reglează conținutul de calciu din sânge și, în acest fel reglează și funcția musculară.

    Pe măsură ce îmbătrânim, numărul receptorilor de vitamina D din țesutul muscular scade. Acest lucru are ca rezultat o pierdere treptată a masei musculare și a forței musculare. Pe de altă parte, mușchiul inimii nu este afectat semnificativ de acest lucru.

    • Pielea și membranele mucoase

    Se știe că organismul produce un precursor al vitaminei D în piele atunci când este expus la lumina soarelui de o anumită intensitate, adică o lungime de undă între 290 - 315 nm. Factorii care previn sau reduc producția de vitamina D din lumina soarelui sunt poluarea severă a aerului, îmbrăcămintea, pielea închisă la culoare, utilizarea protecției solare, obezitatea, absența soarelui pe cer și bătrânețea.

    Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de colagen și elastină scade, făcând pielea mai puțin elastica și mai încrețită. Pielea devine mai puțin eficientă la producerea vitaminei D din lumina soarelui, iar tractul digestiv devine mai puțin eficient la absorbția vitaminei D.

    Recomandări oficiale

    Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) afirmă că vitamina D:

    • Contribuie la absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului 
    • Contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge 
    • Contribuie la menținerea sănătății sistemului osos 
    • Contribuie la menținerea funcției normale a sistemului muscular 
    • Contribuie la menținerea sănătății dinților 
    • Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar 
    • Participă la procesul de diviziune celulară
    • Pentru femeile și bărbații care au peste 60 de ani, vitamina D ajută la diminuarea riscului de cădere asociat cu instabilitatea musculară și cu slăbiciunea musculară. Căderile sunt un factor de risc pentru fracturi, în special pentru persoanele de peste 60 de ani. (Art 14a)